Kérdése van? Hívjon minket! (52) 218-883
A cukrászszakma napjainkban túlmutat az egyszerű sütemények elkészítésén. Gyakorlatilag művészet lett, és képes olyan tortákat vagy cupcake-eket életre hívni, amelyeket meglátva szinte úgy érezzük, vétek lenne megenni. Persze az esetek nagy részében nem tudunk nekik ellenállni (de ha tehetjük, készítünk néhány fotót, mielőtt nekiesünk).
Igaz, hogy Gombóc Artúr a csokoládé iránti rajongásáról híres, de biztosak vagyunk benne, hogy a sütemények széles tárházával sem tudott volna betelni. És a gyümölcsös, a túrós, a csokis, a vaníliás, a puncsos, a mogyorós, a mákos, a diós mellett valószínűleg a sós változatok között szintén talált volna a fogára valót.
Akárhogyan is, egy igényes étterem és cukrászda az ízvilágtól függetlenül ad a szervírozásra, és a szeletes sütemények méreteihez alkalmazkodva kistányéron, szalvétával és desszertvillával tálalja a finomságokat. Ezek a hétköznapi tárgyak lehetnek egyszerűek, mégis nagyszerűek vagy követhetnek valamilyen különleges mintázatot.
Az Alaszka lapostényért azoknak elsősorban az előbbi csoportba tartozóknak ajánljuk. A letisztult formavilág persze nem jelent egyet az unalommal. Épp ellenkezőleg, a porcelán örökérvényű eleganciájával gyönyörködteti a szemünket – a praktikussága pedig abban rejlik, hogy alkalomadtán betehetjük a mikrohullámú sütőbe és mosogatógépben is tisztíthatjuk.