Kérdése van? Hívjon minket! (52) 218-883
Maghőmérő digitális -50-től +300 °C-ig, 21 cmÉlelmiszeriparban, konyhákon elengedhetetlen termék. Különböző húsfélék, kenyerek, tészták sütésénél elengedhetetlen kellék, hogy tökéletesen sült legyen az ételünk belül is. Krémek, csokoládék elkészítésének is elengedhetetlen kelléke ha tökéletes állagú édességet szeretnénk kapni.
- Teljes hossz: 21 cm- Szonda hossz: 12 cm- -50- és + 300°C között az ételek hőfokának ellenőrzésére kialakított konyhai eszköz.- A maghőmérő elemet nem tartalmaz.
A maghőmérőt jól ismerik a konyhákon és az élelmiszeriparban dolgozók, hiszen az egyes húsfélék tárolásánál, illetve az ételek elkészítésénél elengedhetetlen eszköz. Az egyszerű kellék tehát nemcsak az élelmiszerbiztonság, hanem a gasztronómia szempontjából is említést érdemel.Kifejezetten kiábrándító, amikor a szemünknek ínycsiklandó húsról a kóstoláskor derül ki, hogy száraz a külseje vagy nyers a közepe. A finoman omló, szaftos és puha eredmény érdekében egy meghatározott pillanatot – pontosabban hőfokot – kell elkapnunk, amiben lehet segítségünkre a maghőmérő.A kellék használata egyszerű: a végén lévő fémtűt a hús közepébe kell szúrni, így ellenőrizhetjük, hány fokos a belseje. Ez alapján egy táblázatból megállapíthatjuk, mikor sült át annyira a hús, hogy a benne lévő baktériumok elpusztuljanak – ugyanakkor elegendő nedvesség maradjon benne.A típusai közül igazán praktikus a digitális, ezt egyszerűen bekapcsoljuk, és már mérhetünk is. Az eszközt egyébként nemcsak akkor vehetjük elő, amikor húsokat készítünk, hanem akkor is, amikor kenyeret sütünk.Aki ezt az alapélelmiszert otthon készíti el, az pontosan tudja, hogy ennél is van egy kritikus pont, amikor megsül – vagyis a héj már ropogós, és a belseje sem nyers. Ilyenkor nagyon gyorsan emelkedik a hőmérséklet, ezért résen kell lenni az utolsó percekben – ebben lehet megbízható társunk a maghőmérő.A digitális maghőmérőnek a cukrászkiegészítők között is létjogosultságuk van, hiszen a krémek, csokoládék hőmérsékletének ellenőrzésével garantálhatjuk, hogy az elkészült édesség állaga tökéletes legyen.