Kérdése van? Hívjon minket! (52) 218-883
Szinte minden háziasszony és vendéglátásban dolgozó találkozott már azzal a jelenséggel, hogy megfagyott a hűtő egyik polcán hátra rakott élelmiszer. Az áldozat lehet ez egy eredetileg friss saláta, amelynek levelei használhatatlanná váltak vagy egy ehetetlenné vált felvágott.
Ugyanilyen kellemetlen, amikor kivesszük az egy napja felbontott tejet, de amikor kiöntjük, azzal szembesülünk, hogy darabok úszkálnak a tetején, nem sokkal később pedig megcsapja az orrunkat a tipikusan romlásra utaló, savanyú szag. Mindegyik jelenség bosszantó, pedig az egészet kiküszöbölhetjük a hűtő hőmérsékletének folyamatos ellenőrzésével.
Az egyik helyzetben arról van szó, hogy a berendezés nem hűt eléggé, a másik esetben átestünk a ló túloldalára, vagyis túl hidegre állítottuk. Utóbbi azért is probléma, mert a számláinkon is megérezhetjük – hiszen a kelleténél hidegebbre állított hűtő több áramot fogyaszt.
A legtöbb hűtőnél és fagyasztónál egy fokozatokkal jelzett tekerőgomb segít az ideális hőfok beállításában, amelyet a saját kárunkból kiindulva állítgatunk. Ennél viszont van egy jóval megbízhatóbb megoldás, méghozzá az, ha egy hűtőhőmérővel ellenőrizzük a berendezésben uralkodó klímát.
Az alkoholos mérőfolyadékkal működő eszközök széles tartományban, -30 °C és +50 °C fok között mérnek, így a háztartásokban és a vendéglátóiparban is jó szolgálatot tesznek. Egy gyorsan megtérülő befektetésről van szó, mert egyrészt elkerülhetjük a szavatossági időnél korábbi romlást, másrészt lefaraghatunk az áramszámlánkból.